15 فعالیت کلیدی برای سرمایه گذاری در بازار سهام

نویسنده: جهاندیده
4 مهر 96 ساعت 23:37
15 فعالیت کلیدی برای سرمایه گذاری در بازار سهام
گرچه منابع زیادی برای یادگیری سرمایه‌گذاری در بازار سهام در دسترس است اما در واقع سرمایه‌گذاری فوت‌وفن‌ها و ریسک خاص خود را دارد. در ابتدای کار سرمایه‌گذاری در بازار سهام، برخی افراد اصول مهمی را نادیده می‌گیرند و یادآوری این اصول پایه‌ای کمک می‌کند افراد بتوانند سریعتر در مسیر پیشرفت و موفقیت در بازار سهام قدم بردارند.

۱ – زمانی را صرف تحقیق و یادگیری نحوه کارکرد بازار سهام نمایید

اگر فکر سرمایه‌گذاری در مورد بازار سهام باعث ترس‌تان می‌شود، شما تنها نیستید. وعده‌های اشتباه و شایعات در بین عوام باعث شدن درک افرادی که قصد دارند در بورس سرمایه‌گذاری کنند منحرف شود. با درک بیشتر درباره نحوه کارکرد بازار سهام، متوجه خواهید شد اینکار چندان هم که فکر می‌کردید ترسناک نیست و یک سرمایه‌گذاری قابل اتکاست.

۲ – پس‌انداز را آغاز کنید

برای سرمایه‌گذاری در بورس نیاز به پول دارید، هرچقدر بیشتر پس‌انداز کنید، می‌توانید سرمایه‌گذاری بزرگتر و با سود بیشتری انجام دهید.
این موضوع واضح است و کافیست یک حساب سرانگشتی بکنید، اگر با یک میلیون تومان سرمایه، ۱۰ درصد سود کنید، سرمایه شما جمعا ۱٫۱۰۰٫۰۰۰ تومان خواهد شد ولی اگر سرمایه‌تان ۲۰ میلیون تومان باشد و ۱۰ درصد سود کنید، سرمایه شما به ۲۲ میلیون تومان خواهد رسید. پس‌انداز همچنین به شما کمک می‌کند در مسیر آزادی مالی قرار بگیرید. آزادی مالی همانند ثروتمند بودن نیست اما عدم متکی بودن و نیاز به حقوق ماهانه و داشتن پس‌اندازی که بتوانید روی آن تکیه کنید، خود به نوعی ثروت است و می‌تواند به شما احساس ثروتمند بودن بدهد.

۳ – مشخص کنید توانایی تحمل زیان در شما چقدر است

به طور کلی، وقتی از سرمایه‌گذاران پرسیده می‌شود مقداری که می‌توانند بدون به وجود آمدن مشکل بزرگی در زندگی‌شان از دست بدهند چقدر است باید یک پاسخ برای آن داشته باشند. اگر شما این مقدار را نمی‌دانید باید این سوال را خودتان بپرسید که اگر چه میزان سرمایه از دست بدهید، در سبک زندگی شما تاثیر شده و استرس و نگرانی در زندگی‌تان به وجود می‌آید؟

۴ – از یک متخصص کمک بگیرید

بسیاری از افراد باتجربه قبلا اشتباهاتی که هرتازه‌کار مرتکب می‌شود را انجام داده‌اند، آنها راه و چاه را می‌دانند. نوشته‌ها و تجربیات آنها را پیگیری کنید و حتی اگر مورد یا سوال خاصی در ذهن‌تان است از آنها راهنمایی بگیرید. استفاده از تجربه حرفه‌ای‌ها شما را در چندماه، به اندازه‌ سال‌ها به جلو می‌برد. البه خود شما هم می‌توانید با یادگیری از اساتید برتر، متخصص‌شدن را آغاز کنید.

۵ – احساسات‌تان را کنترل کنید

همه معامله‌گران و سرمایه‌گذاران بارها شاهد رفتارهای هیجانی و احساسی در بازار سهام بوده‌اند و خود نیز با پیروی از جو روانی، خطاهای بسیاری مرتکب شده‌اند. در اغلب افراد این اشتباهات تکرار می‌شود و یادگیری کنترل هیجانات و احساسات و عمل کردن براساس استراتژی از پیش‌تعیین شده یکی از حیاتی‌‌ترین مهارت‌ها برای موفقیت در بازار سرمایه است. مطلب مرتبط در این زمینه، اصول روانشناسی دادوستد در بازارهای مالی را بخوانید

۶ – یک کامپیوتر خوب داشته باشید.

احتمالا دوست ندارید وقتی به سرعت در حال انجام یک معامله هستید، ناگهان سیستم شما به دلیل کمبود رم یا پایین بودن پردازنده، قفل کند. برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی حتما یک لپ‌تاپ یا کامپیوتر با سخت‌افزار و نرم‌افزار به‌روز داشته باشید. وقتی پای پول و سرمایه شما در میان باشد، سرمایه‌گذاری روی ابزار کارتان عاقلانه‌ترین کار است.

۷ – نرم‌افزارهای معاملاتی و تحلیلی مناسب تهیه کنید.

همانند داشتن سیستم سخت‌افزاری مناسب، داشتن نرم‌افزارهایی که امکان ارسال معاملات سریع، ویرایش دسته‌جمعی معاملات، محاسبه نقطه‌سربه‌سر و چنین امکاناتی را داشته باشد کمک بزرگی خواهد بود. یادگیری تحلیل تکنیکال را در اولویت قرار دهید

۸ – اینترنت پرسرعت و پایدار وصل کنید.

برای دریافت سریع داده‌ها روی نرم‌افزار و مشاهده به‌روز اطلاعات باید اینترنت با سرعت و پایداری بالا داشته باشید. حتی داشتن دو اتصال اینترنت از دو جای مختلف در مواقع اضطراری می‌تواند امکان واکنش سریع را برای شما فراهم کرده و پول و سرمایه‌تان و یا سودی که کسب کرده‌اید را حفظ کند.

۹ – در گروه‌های چت که معامله‌گران حرفه‌ای هستند عضو شوید.

در همه گروه‌ها و چت‌روم‌ها اطلاعات مفید ردوبدل نمی‌شود. با یافتن گروه‌های حرفه‌ای سرمایه‌گذاری و معامله‌گری، از آخرین اطلاعاتی که بین افراد ردوبدل می‌شود آگاهی یابید.

۱۰ – در خبرنامه‌ها و کانال‌های تحلیلی و آموزشی عضو شوید.

کانال‌ها و سایت‌هایی که منابع آموزشی در مورد تحلیل تکنیکال، مسائل روانشناسی بازار و سایر منابع آموزشی مفید ارائه می‌دهند را دنبال کنید.

۱۱ – معاملات خودتان را در اپلیکیشن یا دفترچه ثبت کنید.

یکی از بهترین فعالیت‌ها که به شکلی فوق‌العاده معاملات شما را بهبود می‌بخشد، ثبت و یادداشت برداری از معاملات است. با اینکار دنبال کردن افکار و اقدامات‌تان آسان شده و استراتژی معاملات‌تان را بهتر می‌کنید. با ثبت دلیل معاملات خود، بعدا به عنوان تجربه از آنها استفاده خواهید کرد. جزییاتی که از معامله ثبت می‌کنید می‌تواند شامل تاریخ و زمان دقیق، قیمت ورود، حجم معامله، سطح حد ضرر اولیه یا نهایی، دلیل معامله، سطح حد سود اولیه یا نهایی، قیمت در لحظه ی خروج، دلیل خروج از معامله و نتیجه معاملات باشد

۱۲ – مشترک اخبار اقتصاد و بورسی شوید.

در مطلب معرفی سایت‌های کاربردی بازار سرمایه به چند سایت مفید برای دستیابی به اطلاعات اشاره کردیم. منابع خبری قابل اطمینان که به طور اختصاصی به بورس و اقتصاد می‌پردازند و اخبار را سریع و بی‌طرفانه اطلاع‌رسانی می‌کنند دنبال کنید.
کانال‌های خبری در رسانه‌های اجتماعی مانند تلگرام معمولا سرعت اطلاع‌رسانی بالاتری دارند.

۱۳ – نحوه فیلترکردن اخبار را فرابگیرید.

گاهی اخبار و اطلاعات عمدا گمراه‌کننده ساخته و منتشر می‌شود بنابراین فقط براساس اخبار، سفارش خرید و فروش ارسال نکنید. تحقیق و بررسی از سایر منابع و همینطور تحلیل شخصی را قبل از هر اقدامی در دستور قرار دهید.  بسیاری از افراد فقط براساس اخبار یا مطالبی که می‌خوانند تحت تاثیر قرار گرفته و این اطلاعات بر معاملات‌شان در بورس تاثیر می‌‌گذارد.

۱۴ – معاملات مجازی را با نرم‌افزار شبیه‌ساز انجام دهید!

انجام معاملات بصورت مجازی و با سرمایه غیرواقعی این فرصت را در اختیارتان می‌گذارد تا ضعف‌ها و نقاط قوت‌ خود را در معامله‌گری بشناسید. می‌توانید قبل از اینکه سرمایه اصلی‌تان را وارد بازار کنید، ابتدا سهم را تحلیل کرده و بصورت مجازی خریداری کنید و ببینید تحلیل شما تا چه اندازه دقیق است.

۱۵ – یاد بگیرید به طور صحیح نسبت ریسک به پاداش را بسنجید!

نسبت مستقیم بین ریسک احتمالی و پاداش (سود) احتمالی در یک موقعیت خاص را نسبت ریسک به پاداش می‌گویند. بسیاری از سرمایه‌گذاران حرفه‌ای از نسبت ریسک به پاداش برای مقایسه بازده قابل انتظار به نسبت ریسک استفاده می‌کنند. این نسبت معمولا به این صورت استفاده می‌شود که مشخص می‌کنند آیا سهم در قیمت فعلی، با توجه به سود و ریسک احتمالی‌اش ارزش خرید دارد یا خیر؟

سخن پایانی

۱۵ قدم اصولی سرمایه‌گذاری در بازار سهام را با هم مرور کردیم، برای افرادی که به تازگی قصد دارند فعالیت در بازار سهام را آغاز کنند این موارد می‌تواند نکات خوبی در برداشته باشد. به نظر شما کدامیک از موارد فوق اهمیت بیشتری برای سرمایه‌گذاری اصولی در بازار سهام دارد؟ کدام مورد در موفقیت تاثیرگذارتر است؟
امتیاز دهی به مقاله



 
ثبت نظر، سوال و ... :
شما می توانید درباره 15 فعالیت کلیدی برای سرمایه گذاری در بازار سهام نظر دهید یا سوال بپرسید:
نام و نام خانوادگی:
ارسال
نظرات (0)
ترتیب
کلمات کلیدی: بورس ، خرید سهام ، سرمایه گذاری ، سهام پر سود ، چرا بورس ، بورس ، دوبرابر کردن پول